* 10 % NaOH
* risiiniöljy
* ruokasuola = NaCl TARVIKKEET
* 200 ml dekantterilasi
* lasisauva
* sähkölevy tai bunsenlamppu SUORITUS
1. Laitoin dekantterilasiin n.50 ml 10 % NaOH ja 10 ml risiiniöljyä.
2. Keitin seosta 15-20 min. sähkölevyllä, sekoitin seosta koko ajan lasisauvalla. Lisätään tarvittaessa kuumaa vettä.
3. Kun seos on läpikuultavaa, lisätään etukäteen kuumennettua vettä niin paljon, että dekantteri on vähän yli puolillaan.
4. Jatkoin sekoittamista ja lisäsin NaCl:ia (ruokasuolaa) niin paljon, että osa ei enää liuennu (liuos tulee kylläiseksi eli saturoituu).
5. Jätin astian hetkeksi jäähtymään. Jäähdytin lopuksi mahdollisimman kylmässä vedessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti